خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





نقش تغذیه در بیماران سوختگی

    ‌ نقش تغذیه در بیماران سوختگی
    در زمان سوختگی به علت شوک شدید تعادل الکترو لیت ها و مایعات و تعادل از ته بدن منفی می شود ، به عبارتی پروتئین ها؛ نمک و مایعات بدن به هدر می روند و وزن بدن کاهش می یابد . نقش تغذیه در این بیماران در درجه اول پیشگیری از ایجاد سوء تغذیه ، کمک به برقراری تعادل آب و الکترولیت ها برای جلوگیری از شوک و تسریع التیام زخم ها و همچنین کنترل قند خون افزایش یافته به علت استرس وارد شده به بدن می باشد .
    انرژی مورد نیاز باید به گونه ای تنظیم شود که نیاز بیمار را در این دوره تامین کند. در رژیم روزانه باید از منابع پروتئینی با کیفیت خوب استفاده شود . دریافت مقدار کافی اسید های چرب ضروری به جهت نوسازی بافت های بدن ضروری است و در نهایت ویتامین ها و املاح معدنی طبق نیاز بیمار از طریق رژیم غذای و یا دریافت مکمل ها باید تامین شود .
    این چهار گروه مواد باید در برنامه تغذیه بیمار باشد:
    الف:لبنیات شامل شیر، ماست ، دوغ (فرد بیمار باید روزانه 4-3 لیوان شیر بنوشد)
    ب: گوشت .. شامل انواع گوشت و حبوبات نظیر لوبیا، نخود ، عدس. بهتر می باشد که به فرد بیمار روزانه 200 گرم گوشت داده شود.(بهترین نوع گوشت ، گوشت ماهی می باشد)
    ج: میوه جات: در این گروه بعضی میوه جات اهمیت بیشتری دارند . مثلا موز ، انجیر و مرکبات
    د: سبزیجات : در رژیم غذایی بیمار روزانه می بایست سبزیجات ضد عفونی شده و تازه وجود داشته باشد. از آنجاییکه در رژیم افراد مبتلا به سوختگی حساسیت خاصی بر میزان مواد پروتئینی مصرفی در مرحله اول و سپس نشاسته ای در مرحله بعد می باشد می توان تقسیم بندی فوق را تا حدود تغییر داد. این تغییر صرفا به منظور درک بهتر افراد مبتلا به سوختگی و نیز تسهیل استفاده از آنها از جداول گروه های شش گانه مواد غذایی می باشد.
    مقاله : خانم حانیه بهاری ، دانشگاه ازاد بابل؛ مازندران، ایران
    منبع: کانال تخصصی درمان زخم


    این مطلب تا کنون 14 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : بیمار ,گوشت ,تغذیه ,روزانه ,رژیم ,سوختگی ,افراد مبتلا ,بیمار روزانه ,نیاز بیمار ,
    نقش تغذیه در بیماران سوختگی

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده